Top 10 familie video projecten

Als je je digitale video camera al een tijd gebruikt, kan je zijn dat je soms even geen leuke ideeën meer hebt om hem weer te gebruiken. Geen probleem, in dit artikel bekijken we de top 10 familie video projecten die je meteen thuis kunt uitproberen.

We weten zeker dat je na het lezen van dit artikel weer vol met leuke en creatieve video ideeën zit. Het blijft altijd leuk om plezier te hebben samen met de familie als je video’s maakt. Oke, hier komen de top 10 projecten:

1. Evenementen en Feesten

Het eerste leuke familie videoproject is om video opnames te maken van evenementen en feesten. Iets van verjaardagen tot jubilea, van afstuderen of de eerste dag op school van je kind – een van deze gebeurtenissen zijn zeker moeite waard om de camera te gebruiken en een aantal leuke video opnames te maken om er vervolgens een leuke videobewerking van te maken.

2. Interviews

Een ander leuke familie-videoproject is om gesprekken met je familie op te nemen. Bijvoorbeeld, als je zoon net afgestudeerd aan de universiteit, interview hem dan met een korte lijst aan vragen zoals ‘Hoe voel je je?’ of ‘Hoe ga na deze studie verder?’ of ‘Wat vond je leuk aan de studietijd’ – Dat soort dingen.

Laat het spontaan zijn, geef niet alvast de vragen aan je zoon. Dat maakt het net wat meer spontaner en zorgt zeker voor een paar leuke videoclips.

3. Overzetten van oude familie video’s op DVD

Als je een hoop oude familie video’s hebt van vroeger, 8mm, oude videobanden, dan is dit een goed project om deze over te zetten. Zeker met heel oud video materiaal is het goed om deze op tijd om te zetten, te converteren naar DVD of online te bewaren.

4. Familie Recepten

Een ander idee voor een leuke familie-videoproject is om je familie recepten vast te leggen op video. Vooral die grootmoeders recepten. Een echt goed bewaard familierecept van oma die ze toch wil doorgeven aan haar kleinkinderen.

Het zou jammer zijn als dit lekkere recept verloren gaat. Dus pak de camera en maak er een film van als zij kookt en haar geheim recept klaar maakt!

5. fotomontages

Het creëren van een fotomontage van de familie is ook een videoproject die je kunt proberen. Verzamelen gewoon een heleboel digitale foto’s van familieleden, vrienden, huisdieren om ze dan te mixen en te matchen in een digitaal plakboek. Er zijn een aantal software programma’s voor.

6. Geef De Kinderen De Video Camera

Hier is nog een goed idee. Geef de videocamera eens aan de kinderen of kleinkinderen. Laat hen leuke videobeelden maken van hunzelf, als ze in de tuin aan het spelen zijn of gewoon grappige dingen doen en vertellen in de camera. Zeker bij het videobewerken zal het leuke en grappige beelden opleveren!

 

7. Jaarboek Videos

Een andere grote familie videoproject wat je samen kunt doen is een ‘Jaarboek Video’. Denk hierbij dan aan onderwerpen zoals de ’10 dingen die we bereikt hebben afgelopen kaar, “de 10 leukste momenten van de familie Janssen”.

Natuurlijk zal je dan ook regelmatig wat filmen zodat je aan het eind van het jaar deze video kunt maken. Maar het geeft een mooie toevoeging als je dit als gezin maakt.

8. Maak samen een film

Het maken van een film samen met je gezin en kinderen (of kleinkinderen) is ook een goed idee. Probeer dan ook het zo echt mogelijk te maken en alle rollen en fases bij het filmen en editen te gebruiken.

Van een script, de plot en speciale effecten – om het net als een echte hollywood film uit te laten zien. Met aftiteling en al, waar iedereen zijn eigen naam terug ziet komen. Dit project zal zeker een hit zijn en nog lang over nagepraat worden.

9. Video Blog

Vandaag de dag zijn digitale video’s, net als foto’s niet langer beperkt tot je thuis pc. Je hebt de mogelijkheid om ze te uploaden naar YouTube, Vimeo of andere plaatsen om je video’s te delen met anderen.

Maar het is ook leuk om een video-blog te starten voor de familie en laat alle gezinsleden video’s toevoegen wanneer ze willen. Denk bijvoorbeeld aan ieders bak kunsten, of misschien is iedereen muzikaal en heb je een nieuw liedje gespeeld op de gitaar.

10. Thuis Tour

Een van de beste familie videoprojecten om te doen is de ‘Thuis Tour’. Maak eens een wandeling rond het huis, met de camera in de hand, en start de beschrijving van de kamers en het meubilair, enz.

Ga als ‘Dit is de woonkamer, waar we talloze uren doorbrengen kijken naar films’, of ‘Dit is de kamer van mijn zoon – zoals je kan zien is hij weer vergeten bed vandaag te maken’. Dingen als deze zijn erg leuk om te doen.

Wil je nog meer leuke ideeën ontvangen?

 over hoe te experimenteren met video, meld je dan gratis aan voor de nieuwsbrief vol met tips.

Wil jij alle tips ontvangen?
volg ons dan op Facebook en Twitter of meld je aan voor de gratis nieuwsbrief