ErvarenTip

6 videobewerking programma’s voor de geoefende videobewerker

Videobewerking programma’s op een rij gezet

 

Wil jij alle tips ontvangen?
volg ons dan op Facebook of meld je aan voor de gratis nieuwsbrief

 

Als je al wat meer ervaring hebt en wat meer zoekt in een videobewerkings programma, dan hebben we een aantal programma’s voor je op een rij gezet die je weer wat meer kunnen bieden.

Corel VideoStudio

Corel Video Studio Pro - videobewerkingtips

 

Corel VideoStudio is een waar pareltje onder de videobewerkings programma’s. Niet alleen krijg je professionele mogelijkheden van editen, ook is de prijs van dit pakket netjes. Een paar goede effecten die het pakket biedt zijn o.a time lapse en stop motion animatie. Maar daarnaast heeft het programma ook veel kant en klare templates voor titels, overgangen, DVD menu’s en meer.

Je kunt een proefversie via de website downloaden om te kijken of het pakket past bij je behoefte die je zoekt bij videobewerken.

Movavi

Movavi is een leuke video-editing tool voor beginners die toch wat meer willen. Deze videobewerkings en DVD authoring programma heeft een intuïtieve interface en workflow, zodat je gemakkelijk professioneel ogende video’s kunt maken. Laat je niet misleiden door de naam. Hoewel het is niet zo bekend als Adobe, Corel of Pinnacle, krijgt Movavi veel lovende recensies op internet. Meer over Movavi.

>> Als lezer van videobewerkingtips.nl kan je Movavi hier voordelig en direct online bestellen

 

Adobe Premiere Elements

Adobe Premiere Elements wordt door velen beschouwd als een ‘lite’ versie van de meer commerciële neef Adobe Premiere Pro. Premiere Elements biedt de perfecte combinatie van creatieve controle en betrouwbaarheid voor thuis videobewerking. Of je nu gewoon snel je beeldmateriaal wilt bewerken, grappige effecten wilt toevoegen, en aangepaste dvd’s, of even wilt experimenteren met meer complexe effecten, zal dit software pakket je zeker bevallen. Zeer mooie optie voor degenen die van plan is om te upgraden naar Adobe Premiere Pro op een gegeven moment.

 

Nero Software

Nero, misschien bij vele bekend voor zijn mogelijkheden om dvd’s te branden en kopieren. Maar met Nero is het nu ook mogelijk om te video-editen en zeer degelijk. Je krijgt mogelijkheden zoals basic editing tools, overgangen, effecten en daarbij ook de kracht om al je werk in verschillende output formaten te exporteren. Nogmaals, niet zo bekend als uw Adobe, Corel of Pinnacle video-editing suites, maar een solide optie als je gewoon een klein goed en degelijk videoedit programma zoekt.

 

Pinnacle Studio

Pinnacle Studio is een full-range editing pakket waarmee je niet alleen als gevorderde maar ook als beginner meer aan de slag kunt. Van simpele overgangen tussen de beelden, titels tot geavanceerde opties zoals chroma keying. Een van de betere en professionelere video bewerking pakketten die er zijn op dit moment.

 

Final Cut Pro X

Ben je meer een Apple gebruiker dan kijk zeker ook eens naar Final Cut Pro X. Dit pakket volledig opnieuw gemaakt op zijn voorganger Final Cut Pro is een professioneel video bewerkings pakket. Maar zeker ook goed te gebruiken als je als beginner meteen goed aan de slag wilt gaan. Wil je toch een eenvoudiger pakket voor Apple dan kan je ook kijken naar iMovie.

 

 

Deze pakketten variëren in prijs en kunnen soms wel een paar honderd euro’s kosten. Pinnacle, Premiere en Final Cut Pro X zijn wellicht de meest gebruikte softwarepakket in de professionele wereld. Het zijn echter allemaal fantastische programma’s met onbeperkte mogelijkheden waarbij het eindresultaat alleen wordt beperkt door je eigen fantasie.

 


 

Boeken

Naast dat er op internet veel video’s te bekijken zijn over het gebruik van deze videobewerkings programma’s zijn er ook veel interessante boeken over te verkrijgen.

 

Windows Live Movie Maker

Digitale videobewerking voor senioren

Windows Live Movie Maker is een gratis programma waarmee u eenvoudig professioneel uitziende films kunt maken van uw video’s en foto’s van bijvoorbeeld uw (klein)kinderen, vakanties, dagjes uit of een bruiloftsfeest.

Digitale videobewerking voor senioren

ISBN: 978 90 5905 097 6
Uitvoering: Gebonden, full colour
Aantal pagina’s: 272
 Inhoudsopgave
 Voorbeeld hoofdstuk

Website bij het boek: http://www.visualsteps.nl/videosenioren

Een greep uit de onderwerpen:

  • videobestanden importeren van digitale (HD-)videocamera, fotocamera en mobiele telefoon
  • scènes monteren
  • titels, effecten en geluid toevoegen
  • film uploaden naar YouTube of branden op dvd

 


 

Digitale Videobewerking

Digitale Videobewerking Dit boek is voor iedereen die op een praktische manier aan de slag wil met digitale videobewerking, van opname tot het zelf… Meer