BeginnersFeaturedNieuws

Wat is videobewerking

Videobewerking is het bewerken van videobeelden op de computer

waarbij de video compleet gemaakt kan worden met muziek, speciale effecten en overgangen. Het kan hierbij gaan om vakantiefilms, video’s van een evenement of gebeurtenis. Videobewerking gebeurt doorgaans op een computer met videobewerkingssoftware.

Hobby

Voor vele is het een populaire hobby waar je veel plezierige uren aan kunt besteden, voor andere is dit dagelijks werk. Door het juiste videobewerkingsprogramma te gebruiken dat het best bij je past en op de goede manieren gebruik te maken van muziek, speciale effecten, overgangen en begin- en eindtitels kan je de film professioneel laten overkomen.

Wat heb je nodig?

  • videocamera
  • geschikte computer
  • videobewerkings software

Voor videobewerking is een geschikte computer nodig met een grote snelle (externe) schijf, geheugen en een krachtige processor. Om het resultaat van de video te kunnen bekijken kan een CD, DVD of blu-ray gemaakt worden of kan het op Youtube geplaatst worden.

Om te kunnen videobewerken zijn videobeelden nodig. Deze kunnen gemaakt worden met een digitale videocamera. Deze beelden worden ingeladen in de computer naar digitale videobeelden en hiermee kan de film gemonteerd mee worden. Bij de huidige videocamera’s is het mogelijk om deze al rechtstreeks aan te sluiten op de computer en is een (externe) capture kaart om de beelden van de camera naar de computer over te zetten niet meer nodig.

Voordat je begint met videobewerken is het goed om van te voren af te vragen welk videobewerkingsprogramma het best geschikt is. De keuze van een camera is ook belangrijk evenals een goede computer om goed op te kunnen bewerken.