videomontage software
NieuwsTip

Promoot je video online, hoe?

Promoot je video online, maar hoe?

Zoals je wellicht weet hebben video’s op internet een ware vlucht genomen, overal zie je ze, zelf op Facebook worden afbeeldingen langzaam maar zeker vervangen door video’s. Elke dag, worden uren aan video’s geüpload naar YouTube.

Als je net begint met videobewerken en het online zetten van je video, zijn er een paar truckjes om je video’s meer en beter te promoten online.

Volg deze tips, en voor je het weet gaat je video’s viraal en wordt razend populair.

Je kunt gebruik maken van YouTube, Vimeo, hulp van professional, verspreid het via mond tot mond reclame, of laat het door een blogger of bedrijf op zijn/haar website plaatsen. We gaan even wat gedetailleerder op de tips in.

1. Maak gebruik van YouTube

Een manier om je video online te bevorderen, is gebruik maken van YouTube/Vimeo. Een video platform website waar miljoenen bezoekers elke dag miljoenen video’s bekijken, en dus ook de video die je zelf hebt gemaakt er tussen kan zitten.

Een belangrijk ding is om je video een aantrekkelijk klinkende titel te geven, zodat het de aandacht trekt van de bezoekers. Ook moet je je video goed converteren, maar zijn de meeste videobewerkings software daar wel mee uitgerust – en zorgen dat het goed afspeelt (in HD, met juiste codec, mp4, wmv, etc).

YouTube-Vimeo-videobewerkingtips

2. Krijg hulp van een professional

Geloof het of niet, er zijn professionals die je kunnen helpen om je video online te promoten en meer bereik te geven. Sommigen van hen zijn zoekmachine optimalisatie (SEO) professionals die op de juiste manier een video vindbaar kunnen maken, pagina’s met je video’s kunt tweaken, zodat zoekmachines de video gemakkelijker kunnen vinden. Deze mensen zijn goed, zeker ook al je wilt dat je eigen video goed bekeken gaat worden is dit ook een goede tip.

3. Spread The Word – Mond tot mond reclame

Ga eens offline, en maak je video bekend door het verspreiden van flyers, dvd’s, usb sticks, brochures of lokale omroep in je buurt. Deze methode is eigenlijk heel effectief. Wellicht maak je DVD’s ervan en deel of verkoop ze in je buurt.

4. Laat andere je video promoten

En andere zeer effectieve manier om de video te promoten is dat andere dit voor je doen, bijvoorbeeld een bekende blogger of bedrijf. Stel je voor dat je video geciteerd wordt door een grote blogger in de video of filmwereld. Het vinden van deze mensen kan soms best lastig zijn, maar met wat zoekwerk en contact op te nemen met deze mensen geef ik je zeker een kans van slagen.

Wie weet helpen bovenstaande tips je om je video online te promoten. We zitten in een geheel nieuwe online video-wereld. Het gaat tegenwoordig om gevonden te worden in de grote verzameling van online video’s. Pas deze tips de volgende keer toe dat je een video maakt en kijk of ze voor je werken!

videobewerking tips