BeginnersFeaturedNieuwsTip
1

5 gratis videobewerking programma’s

Om snel aan de slag te kunnen volgen hier 5 gratis videobewerking programma’s. Er zijn er nog veel meer, maar deze zijn naar mijn mening het meest geschikt, stabiel en geven het gewenste resultaat voor de beginnende videobewerker.

 1. Pinnacle Videospin

Pinnacle Videospin is beschikbaar voor Windows XP met SP2 of Vista. Het is gemakkelijk in gebruik en dat is ook het doel van dit programma. Je kunt in korte tijd een film editen door het slepen van de videobeelden, audio en afbeeldingen op de tijdlijn. Met het toevoegen van wat overgangen heb je snel een video klaar. Wil je toch een betaalde versie met goede mogelijkheden dat net even meer kan? Dan is Pinnacle Studio 24 een goede tip. Wel alleen voor Windows.

Het heeft een mogelijkheid om de video te bekijken in preview mode alvorens deze geëxporteerd kan worden naar gangbare video formaten zoals AVI, MPEG, WMV. De video kan ook meteen geüpload worden naar Youtube. Pinnacle VideoSpin kan je hier gratis downloaden.

[Bonus] Gratis Music Maker downloaden. Wil je lekker zelf muziek maken voor onder je video? Download dan gratis Music Maker.

2. Wax

Wax is een flexibel gratis video bewerking programma. Het begon als een school project maar is uitgegroeid tot een stabiel programma voor zowel thuisgebruik als professionals.

    • Het kan gebruikt worden als stand-alone applicatie
    • maar ook als plugin voor andere video editors.
    • Ongelimiteerde video en audio tracks kunnen gebruikt worden.

 

Je kunt het programma hier gratis downloaden.

[Bonus] Lees hier welke 7 leukste 360 graden video websites er zijn

3. [Apple] iMovie

iMovie is vergelijkbaar met Windows Moviemaker alleen is iMovie alleen te gebruiken op een Apple computer. Het programma wordt gratis geleverd bij een nieuwe Apple. Ondanks dat is het ook los verkrijgbaar is (wel betaald), het heeft vele geavanceerde functionaliteiten en add-ons. Voor Mac gebruikers een van de beste gratis videobewerkingsprogramma’s. Lees meer hoe je Apple iMovie het kunt gebruiken.

 

 

 

4. ZS4

ZS4 oftewel Zwei-Stein is ook een van de gratis videobewerking programma’s die je kunt gebruiken, maar het nadeel is dat de gebruikersinterface erg technisch is. Het heeft vele mogelijkheden en effecten.

  • Je kunt tot 256 video, audio en afbeeldingen bewerken.
  • Er zitten 64 effecten in die ook nog samen gebruikt kunnen worden.

Je kunt het hier downloaden.

Microsoft Movie Maker voor Windows gebruikers en Apple iMovie voor Mac gebruikers zijn de twee gratis programma’s die het eenvoudigst in gebruik zijn en het populairst als gratis videobewerking programma. Met beide producten kan je snel en eenvoudig simpele videobewerkingen uitvoeren. Maar ben je toch meer op zoek naar interessante effecten en transities van de videobeelden dan is het ook zeker eens de moeite waard om commerciële videobewerking pakketen te bekijken.

5. [Windows] MovieMaker / Moviemaker 2

Let op: Na 10 januari 2017 is het niet meer mogelijk
om Windows Movie Maker te downloaden.  

Lees hier waarom

 

Voor het bewerken van homevideo’s kan je gebruik maken van het gratis video bewerkings programma van Microsoft. Voordeel is dat het Nederlandstalig is en voor beginners goed toegankelijk en gebruikersvriendelijk. Je kunt videobeelden slepen en zo makkelijk je video bewerken. Daarbij bevat het tal van effecten die je kunt toepassen op de beelden en kan je je video voorzien van commentaar en muziek. Ook is het mogelijk om titels en ondertiteling toe te voegen.

Er zijn veel add-ons te verkrijgen voor deze software en updates zijn beschikbaar via de website. Als gratis videobewerkingspakket voor Windows is dit een van de beste op dit moment verkrijgbaar. De software kan hier gedownload worden.

Tip: Video editen met YouTube

Het is ook mogelijk om een video te uploaden naar YouTube en daar eenvoudige bewerkingen op uit te voeren.
Lees hier hoe je kunt videobewerken met Youtube

 

One thought on “5 gratis videobewerking programma’s

Comments are closed.