Nieuws
3

De 7 leukste 360 graden video websites

360-graden-video-websites

Welke 360 graden video websites zijn er?

Ben je nog nieuw met 360 graden videos maken? Wil je meer weten van 360 graden video’s en waar je naar 360 graden video’s kunt kijken die al gemaakt zijn? Lees dan zeker verder.

 

Een 360 graden video is een video waarbij tegelijkertijd van alle kanten gefilmd is geworden, waardoor je kunt rondkijken bij het afspelen van de (live) video. En je zelf de regie hebt wat je wilt zien en zo het gevoel krijgt dat je er bij bent.

Ben je op zoek naar sites waar je 360 graden video’s kunt downloaden op je smartphone of kunt vinden? Natuurlijk kan je genoeg vinden op Facebook en Youtube die nu ook 360 graden video’s ondersteunen. Maar er zijn er meer.

Een aantal 360 graden video websites die er zijn:

 

Het bekijken van goed gemaakte 360 graden video’s of VR video en films met een goede VR bril is een te gekke virtuele ervaring. De ervaring wordt vaak aangeduid met de termen immersion of presence. Als je nog niet de camera hebt om te filmen kan je zeker al eens ervaring opdoen door het kijken van beelden met een VR bril.  Beelden gemaakt met een speciale VR camera of (goedkopere) 360 graden video camera is de eerste manier om te spelen met de mogelijkheden van virtual reality.

En bij het kijken van 360 graden video’s heb je geen dure VR gaming headset nodig zoals de Oculus Rift of de HTC Vive en de PlayStation VR. Je hebt al voldoende aan goede VR bril voor de smartphone (zoals de Bobo VR-bril, de Homido VR-bril of de Merge VR-bril) die je uitstekend in staat stelt om 360 video’s in VR te beleven. En heb je een Galaxy S6 of S7 dan kun je ook voor de Samsung Gear VR gaan.

3 thoughts on “De 7 leukste 360 graden video websites

Comments are closed.