Nieuws
2

3 gratis videobewerking programma’s

Welke videobewerking programma’s voor 2020 zijn er die je zeker eens moet bekijken?

Deze video bewerking programma’s zijn gratis omdat de makers extra add-ons aanbieden die wel wat kosten. Let wel op, het kan zijn dat je best wel een krachtige pc nodig hebt met een goede grafische kaart. Afhankelijk of je met HD of wellicht met 4K beelden gaat editen kan dit veel processor kracht vergen.

2. DaVinci Resolve

Professionele non-lineaire editing met Hollywood’s meest krachtige edit en coloring programma van BlackMagic Design. DaVinci Resolve combineert professionele non-lineaire video-editing met ’s werelds meest geavanceerde kleur correcties dus nu u kunt bewerken, kleurcorrectie toepassen, exporteren van je video allemaal vanuit één programma. Van creatief bewerken en met meerdere camera registratie tot high-end afwerking en kleurcorrectie.

DaVinci Resolve is gratis te downloaden en is een volledige professionele montage en kleurcorrectie programma dat geschikt is voor gebruikers die werken met SD, HD of Ultra HD-projecten.

Download DaVinci Resolve

2. Hitfilm 4 Express

HitFilm4 Express is een prima video edit programma om simpel wat te bewerken. Mocht je meer willen dan bieden ze goede add-ons aan, van filmische kleurstijlen, uitgebreide kleurbewerking programma tot Mocha voor 3D bewerkingen.

Om HitFilm4 Express te downloaden en daarna gratis te gebruiken dien je dit te delen op Facebook, Google+ of Twitter. Dat is dan een klein gebaar om vervolgens dit programma te kunnen gebruiken.

Download HitFilm Express 

Welke videoformaten ondersteunt HitFilm Express?

  • MP4 H.264 Import & Export
  • AVCHD Import (requires HitFilm Pro or Premium formats)
  • QuickTime Import (QuickTime install required on Windows)
  • AVI, M2T, M2TS, MTS, MXF (DVCPro HD), DV, HDV, WMV Video Import
  • HitFilm Pro ondersteunt ook OpenEXR, Apple ProRes (Mac), GoPro CineForm (Win)

 

3. Shotcut Video Editor

Shotcut Video Editor is een gratis, open source, cross-platform video-editor voor Windows, Mac en Linux. Belangrijke functies zijn onder meer ondersteuning voor een breed scala aan video formaten; geen import is nodig wat betekent dat je direct op de tijdlijn kunt bewerken; Blackmagic Design ondersteuning voor import en resolutie ondersteuning van 4K.

Download Shotcut Video Editor

 


2 thoughts on “3 gratis videobewerking programma’s

Comments are closed.