Cadeau Tip – Lekker lezen, boeken over video bewerking

videobewerking software studio werkplek

Kerstkado tip
Lekker lezen, boeken over video bewerking

In onze kerstkado verlanglijst top 10 hebben we vandaag een leuke kerstkado tip. Lekker verder lezen en je professionaliseren met een goed boek over videobewerking.

Zet het op je verlanglijstje of geef het kado aan iemand. Bekijk ook zeker kerstkado tip #1 als je nog geen videobewerking programma hebt waarmee je aan de slag wilt gaan.

Kerstkado tip

Hierbij een lijst van handige boeken waarmee je aan de slag kunt gaan met videobewerken. Als je iets wilt videobewerken heb je toch wel beelden nodig. Zorg er dan ook voor dat de beelden er professioneel uitzien en koop een degelijke camera om mee te filmen.

 

Een boek over filmen met je smartphone

De beste camera is de camera die je altijd bij je hebt – en dat is steeds vaker een smartphone. Het is dan ook geen wonder dat het overgrote deel van de 10 miljard foto’s die dagelijks op internet gedeeld worden, zijn gemaakt met een mobieltje. Deze handzame camera past in een broekzak en we nemen hem overal mee naartoe. Bovendien is de beeldkwaliteit de laatste jaren enorm toegenomen, evenals de mogelijkheden – zoals 4k video en 360 graden-panorama’s.

videobewerkingtips-kadotip-videobewerking-boeken-2

Filmen met je spiegelreflex camera?

Het boek dat hierover gaat hanteert een creatieve aanpak en behandelt de belangrijke elementen van objectieven, geluid, verlichting, montage, planning en presentatie om tot succesvolle videoproducties te komen. Ook de nieuwste technieken, zoals filmen in 3D, blijven niet onbesproken.

Werken met analoge video is net even anders

De Seniorengids Videobewerking beschrijft zaken die u direct in praktijk kunt brengen. Betaalbare spullen, begrijpelijke software, duidelijke instructies en als beloning een presentabel eindproduct. In dit boek wordt gewerkt met analoge video, eenvoudigweg omdat de meeste mensen nog analoge apparatuur gebruiken. Het pakket hard- en software dat daarbij gebruikt wordt, is STUDIO DC10plus van Pinnacle Systems.

videobewerkingtips-kadotip-videobewerking-boeken-3

Hieronder je kerstlijst 


Andere leuke blogberichten