videobewerking-tip-boeken-over-videofilmen-bewerken
Kadotip

Cadeau Tip – Lekker lezen, boeken over video bewerking

videobewerking-tip-boeken-over-videofilmen-bewerken

Cadeau tip
Lekker lezen, boeken over video bewerking

In onze kado verlanglijst top 10 hebben we vandaag een leuke lees tip. Lekker verder lezen en je professionaliseren met een goed boek over videobewerking.

Zet het op je verlanglijstje of geef het kado aan iemand. Bekijk ook zeker kerstkado tip #1 als je nog geen videobewerking programma hebt waarmee je aan de slag wilt gaan.

Cadeau tip

Hierbij een lijst van handige boeken waarmee je aan de slag kunt gaan met videobewerken. Als je iets wilt videobewerken heb je toch wel beelden nodig. Zorg er dan ook voor dat de beelden er professioneel uitzien en koop een degelijke camera om mee te filmen.

Een boek over filmen met je smartphone

De beste camera is de camera die je altijd bij je hebt – en dat is steeds vaker een smartphone. Het is dan ook geen wonder dat het overgrote deel van de 10 miljard foto’s die dagelijks op internet gedeeld worden, zijn gemaakt met een mobieltje. Deze handzame camera past in een broekzak en we nemen hem overal mee naartoe. Bovendien is de beeldkwaliteit de laatste jaren enorm toegenomen, evenals de mogelijkheden – zoals 4k video en 360 graden-panorama’s.

videobewerkingtips-kadotip-videobewerking-boeken-2

Digitale videobewerking met Pinnacle Studio

In dit handboek wordt stap voor stap uitgelegd hoe je digitale video’s kunt bewerken op de computer met het populaire videopakket Pinnacle Studio. Het proces begint met het binnenhalen van de video vanaf de digitale camera. Daarna volgt de fase van samenstellen van de videofilm door scènes te selecteren en monteren. Tussen deze scènes kan je allerlei overgangseffecten plaatsen. Daarna  muziek, geluid of stemmen toevoegen en voorzie de film van titels. Bij het maken van een DVD kan je zelf menu’s samenstellen voor interactieve video’s. Op de cd-rom staan videobestanden om mee te oefenen. In dit boek wordt ook informatie gegeven over de techniek van het filmen, camera’s en geluid.
Op de cd-rom bij dit boek staan videofragmenten waarmee u kunt oefenen.

Filmen met je spiegelreflex camera?

Het boek dat hierover gaat hanteert een creatieve aanpak en behandelt de belangrijke elementen van objectieven, geluid, verlichting, montage, planning en presentatie om tot succesvolle videoproducties te komen. Ook de nieuwste technieken, zoals filmen in 3D, blijven niet onbesproken.

Videofilmen en bewerken voor senioren

Dit boek begint niet bij de computer, maar start in de winkel waar je je kunt oriënteren op de aanschaf van een videocamera. Daarna demonstreren de schrijvers van dit boek allerlei verschillende opnamestandpunten en -technieken om uit te proberen. Een professionele cameravrouw leert je alles over de keuze voor een standpunt en compositie, de juiste belichting en omgang met het gefilmde object. Alle voorbeelden die in dit boek gebruikt worden, zijn ook als video op internet te bekijken. Daarna zet je de digitale opnamen op de computer en begint het monteren. De juiste fragmenten kiezen, overgangen maken, geluid eronder zetten of juist weghalen: alles is mogelijk met de gratis software van Windows. Tot slot leer je hoe je de opnamen kunt delen met vrienden, familie of zelfs de hele wereld via videodiensten als Vimeo en YouTube.

Werken met analoge video is net even anders

De Seniorengids Videobewerking beschrijft zaken die u direct in praktijk kunt brengen. Betaalbare spullen, begrijpelijke software, duidelijke instructies en als beloning een presentabel eindproduct. In dit boek wordt gewerkt met analoge video, eenvoudigweg omdat de meeste mensen nog analoge apparatuur gebruiken. Het pakket hard- en software dat daarbij gebruikt wordt, is STUDIO DC10plus van Pinnacle Systems.

videobewerkingtips-kadotip-videobewerking-boeken-3

Hieronder je lijst 

 

Andere leuke blogberichten