Featured

Windows stopt met Movie Maker videobewerking programma

kid-director-microphone1

Windows stopt met Movie Maker videobewerking programma 

Na 10 januari 2017 zal het niet meer mogelijk zijn om het gratis videobewerkings programma van Microsoft, Windows Movie Maker te downloaden. Op dit moment is het programma nog te downloaden. Wat zijn de alternatieven na deze datum, alternatieven van Movie Maker?

Alternatieven op Movie Maker?

Soms komt aan een makkelijk video edit programma een eind, maar waarom is de vraag. Microsoft heeft besloten om geen ondersteuning meer te geven na januari 2017. Het programma is nog wel te gebruiken mocht je deze nog voor die tijd hebben gedownload, ondersteuning en updates op Movie Maker zal er niet meer zijn. Maar niet getreurd! Er zijn nog genoeg andere alternatieven, gratis of betaalde, die zeker net zo goed werken. Ook voor diegene die van simpel en eenvoudig videobewerken houden.

 

1. Magix Video DeLuxe (voor Windows)

Ideaal voor beginners! Dankzij eenvoudige bediening en vele sjablonen maak je in een handomdraai je eerste videoprojecten. Importeren van video’s van smartphone, camcorder of actioncam, vele gangbare apparaten worden ondersteunt. Exporteer je video’s op Blu-ray Disc, mobiele apparaten of direct naar je favoriete platforms.

Nieuwe intro’s & outro’s 4 nieuwe intro- en outro-animaties geven het programma nog veel meer mogelijkheden op het gebied van vormgeving voor een perfecte video en maken je films dankzij de uitstekende beeldkwaliteit meteen hoogwaardiger. Integreer nu ook opnamen in staand formaat in uw video – zonder vervelende zwarte randen. Dankzij de nieuwe beeldrandeffecten worden deze randen handig opgewaardeerd.

Naar Magix Video Deluxe (met korting)

2. Videomomenten app

Deze app is beschikbaar in de Windows Store voor Windows 8.1 of Windows 10. Maak van elke video een gedenkwaardig moment dat je graag wilt delen. Met deze app kun je de favoriete stukjes uit je video knippen en achter elkaar monteren, belangrijke momenten markeren met bijschriften en effecten en kun je sfeervolle achtergrondmuziek toevoegen. Maar let op, de maximale speellengte is maar 1 minuut. Deze app is dus niet geschikt om verschillende stukjes video’s achter elkaar te plakken.

Als de film helemaal naar je zin is, kun je hem rechtstreeks vanuit de app delen met vrienden en familie. Deze app is ook geschikt om op je Windows tablet te gebruiken.

Download Videomomenten

3. Video editen met YouTube

Het is ook mogelijk om een video te uploaden naar YouTube en daar eenvoudige bewerkingen op uit te voeren. Het voordeel is dat je hiervoor geen software hoeft te downloaden en dus direct online je video kunt bewerken. Een voorwaarde bij het editen is wel dat je eerst de video’s naar Youtube upload.

TIP: Lees hier meer details hoe je kunt videobewerken met Youtube

Het videobewerkingsprogramma van YouTube is eenvoudig in gebruik. Sleep video- en audioclips naar de tijdlijn. Hierbij kunt u video’s opsplitsen in meerdere momenten en eventueel inkorten. YouTube biedt verder functies om video’s te stabiliseren en te vertragen (slow motion).

Ook een goed en gratis alternatief voor Windows Movie Maker is OpenShot Video Editor. Je kunt hier prima mee videobewerken. Video’s plaatsen op een tijdlijn, muziek en afbeeldingen toevoegen. Er zitten mooie en goed bruikbare overgangen in en keuze uit effecten en titels om toe te voegen aan je video.

Voor Windows 10 komt er een nieuwe versie van Movie Maker maar het is nog niet duidelijk wanneer dat zal zijn. Maar waarschijnlijk zal Windows Movie Maker in de Store verschijnen net als Videomomenten. Dus voor diegene die echt niet meer zonder Movie Maker kunnen in hun nieuwe Windows versie is het even wachten.