vloggen-voor-50-plussers-videobewerkingtips
BeginnersNieuws

Vloggen voor 50 plussers

vloggen-voor-50-plussers-videobewerkingtips

Vloggen voor 50 plussers

Het is hip, trending en super leuk om te doen en zeker ook voor 50 plussers. We hebben het dan over vloggen.

Vloggen is een samenvoeging van twee woorden, video en bloggen. We kennen het woord bloggen al en daaruit kunnen we dus ook de betekenis uit halen. Een vlog is namelijk gewoon een blog alleen dan in video vorm in plaats van tekst vorm.

5 Tips voor Vloggen

1. Bij vloggen gaat het om de inhoud van je video. Diegene die kijkt moet geboeid blijven. Maak een kort en krachtige vlog van een minuut tot maximaal drie minuten. De inhoud van jouw verhaal is belangrijker dan het beeld en geluid. Bedenk voordat je gaat filmen: wat heeft de kijker aan jouw vlog? Wat is het doel van jouw vlog?

2. Tenzij je aanleg hebt om in de camera te praten (of tegen je telefoon of camera) dan is het toch wel handig als je enige voorbereiding treft. Bereid je verhaal voor. Onnodige herhalingen of weinig afwisseling zullen de kijker doen afhaken. Dus hou het interessant.

3. Speel in op de actualiteit. Maak video’s rond feestdagen, je hobby’s of andere trends. Bijvoorbeeld maak je graag foto’s van de natuur of film je vogels. Of ben je helemaal trots op je verzameling modeltreinen. Vlog vooral over iets waar je goed in bent, je lekker bij voelt en vooral wat je leuk vind.

Handige boeken over vloggen voor 50 plussers

4. Maak het aangenaam, spannend of geef het wat sensatie. Geef een beetje extra aan je vlog en creëer een spannend beeld. Wissel steeds van shot en film vanuit verschillende standpunten. Je kunt ook je video editen en er een spannende muziekje onder zetten.

5. Zorg voor consistentie en regelmaat. Plaats video’s op vaste momenten zodat je kijkers weten wanneer ze wat van je kunnen verwachte. Zo trek je meer kijkers naar jouw kanaal.

 

VLOGGEN VOOR 50-plussers is een handzaam boekje waarin Joost Timp volwassenen enthousiast probeert te maken voor het maken van Vlogs, en misschien zelfs een eigen Vlogsite. Tips en trucs helpen de digibeet op weg en indien nodig is de BEGRIPPENLIJST achterin het boekje handig om op te zoeken wat een ‘selfiestick’ of een ‘banner’ ook alweer is. Enzo Knol mag dan een voorsprong hebben genomen, maar de 50-plussers komen er aan !

Bloggen is inmiddels een bekend fenomeen. Vloggen is de nieuwe variant waarbij de ‘v’ staat voor video: door middel van korte filmpjes wordt informatie gedeeld op internet via YouTube.

 

 

[bonus] Video editen met YouTube

Het is ook mogelijk om een video te uploaden naar YouTube en daar eenvoudige bewerkingen op uit te voeren.

TIP: Lees hier hoe je kunt videobewerken met Youtube

Gebruik je al een andere gratis videobewerkingsprogramma? Laat het weten!