videobewerking-tip-boeken-over-videofilmen-bewerken
BeginnersKadotip

Top 10 boeken videobewerking voor 2024

De leukste boeken videobewerking

In onze top 10 hebben we de leukste boeken over videobewerking voor je verzameld. Lekker verder lezen en je professionaliseren met een goed boek over videobewerking.

Zet het op je verlanglijstje of geef het kado aan iemand. Bekijk ook zeker kerstkado tip #1 als je nog geen videobewerking programma hebt waarmee je aan de slag wilt gaan.

 

De top 10 voor 2024

Hierbij een lijst van handige boeken waarmee je aan de slag kunt gaan met videobewerken. Als je iets wilt videobewerken heb je toch wel beelden nodig. Zorg er dan ook voor dat de beelden er professioneel uitzien en koop een degelijke camera om mee te filmen.

 

1. Professionele video’s maken met je smartphone

De beste camera is de camera die je altijd bij je hebt – en dat is steeds vaker een smartphone. Het is dan ook geen wonder dat het overgrote deel van de 10 miljard foto’s die dagelijks op internet gedeeld worden, zijn gemaakt met een mobieltje.

Deze handzame camera past in een broekzak en we nemen hem overal mee naartoe. Bovendien is de beeldkwaliteit de laatste jaren enorm toegenomen, evenals de mogelijkheden – zoals 4k video en 360 graden-panorama’s.

 

 

 

2. Digitale videobewerking met Pinnacle Studio

Pinnacle Studio 22 Ultimate is een uitgebreid videobewerkingsprogramma met zeer krachtige en professionele functies.

Maak indrukwekkende end-to-end HD-producties of deel uw reiservaringen in streaming video’s met de dynamische gedeeld-schermfunctie. Met de naadloze overgangen tussen scènes en professionele gereedschappen maakt u unieke videofilms.

Transformeer iedere video naar een gestileerde film met de nieuwe regelaars voor color-grading; de mogelijkheden zijn eindeloos.

In dit kleurrijke, helder geschreven boek met vele voorbeelden en gratis videolessen worden alle mogelijkheden van het programma duidelijk uitgelegd.

 

 

 

3. 360-graden fotografie en video

Het boek dat hierover gaat hanteert een creatieve aanpak en behandelt de belangrijke elementen van objectieven, geluid, verlichting, montage, planning en presentatie om tot succesvolle videoproducties te komen. Ook de nieuwste technieken, zoals filmen in 3D, blijven niet onbesproken.

 

 

4. Videofilmen en bewerken voor senioren

Dit boek begint niet bij de computer, maar start in de winkel waar je je kunt oriënteren op de aanschaf van een videocamera. Daarna demonstreren de schrijvers van dit boek allerlei verschillende opnamestandpunten en -technieken om uit te proberen.

Een professionele cameravrouw leert je alles over de keuze voor een standpunt en compositie, de juiste belichting en omgang met het gefilmde object. Alle voorbeelden die in dit boek gebruikt worden, zijn ook als video op internet te bekijken.

Daarna zet je de digitale opnamen op de computer en begint het monteren. De juiste fragmenten kiezen, overgangen maken, geluid eronder zetten of juist weghalen: alles is mogelijk met de gratis software van Windows.

Tot slot leer je hoe je de opnamen kunt delen met vrienden, familie of zelfs de hele wereld via videodiensten als Vimeo en YouTube.

 

5. Het vloggershandboek

‘Het vloggershandboek’, een superhandig kinderboek over vloggen, is perfect voor iedereen die influencer of YouTuber wil worden, vol mooie illustraties, interviews en bruikbare tips.

Dit boek is een enorm uitgebreide gids vol handige tips en trucs over vloggen. Perfect als je je eigen YouTube-kanaal wilt beginnen! En je kunt ook nog een hoop van dit boek leren als je al een kanaal hebt. Waar haal je bijvoorbeeld je inspiratie vandaan?

Moet je van tevoren een script schrijven? Hoe bewerk je je vlogs en voeg je geluidseffecten toe? En hoe zit het nou precies met je online veiligheid?

Aan de hand van interviews met influencers, prachtige illustraties en vooral héél veel handige tips helpt ‘Het vloggershandboek’ je op weg. Voor kinderen vanaf 9 jaar.

 

6. Maak de vetste video’s!

Hét handboek voor iedereen die wil filmen, vloggen en viral gaan. Welk kind wil er tegenwoordig geen YouTube­ster of populaire vlogger worden?

Filmpjes maken met een mobiele telefoon, camera of tablet behoort tot het dagelijkse leven van veel jongeren. Met dit boek kunnen kinderen hun video skills naar een hoger niveau brengen.

De basistechnieken komen aan bod, maar ook filmen met een green screen, het maken van een stop­motion­ video, een time­lapse en het bewerken van beeld en geluid.

 

 

7. Smartphonefotografie en -video

We zijn er inmiddels aan gewend dat we altijd onze smartphone, en dus ook altijd een camera bij ons hebben. De kwaliteit van de gemiddelde camera in moderne smartphones is doorgaans beter dan die van de digitale spiegelreflex- of systeemcamera van enkele jaren geleden, dus logisch dat we die voortaan thuislaten.

Het boek 60PlusPlaza: Smartphonefotografie en -video leer je de ingebouwde camera van de smartphone optimaal te gebruiken. Je maakt kennis met diverse camera-apps en apps die je kunnen helpen je foto’s te organiseren, te bewerken of te delen.

Het boek biedt daarnaast talloze tips over compositie, het gebruik van scherptediepte, belichting, en veel meer. Je kunt dit gebruiken voor zowel Apple- als Android-smartphones.

 

 

8. Videobewerking met Premiere Elements

Sinds de opkomst van betaalbare digitale camera’s en smartphones worden steeds meer bijzondere momenten in goede kwaliteit op video vastgelegd. Heb je ook video’s waar je eigenlijk wel meer mee wilt doen, bijvoorbeeld van een bruiloft, vakantie, of ander materiaal voor bijvoorbeeld een studie?

In dit gebruiksvriendelijke boek over het videobewerkingsprogramma Adobe Premiere Elements leer je films maken van video’s en foto’s. Als de video klaar is, kun je het eventueel delen met anderen via bijvoorbeeld YouTube, sociale media of branden op dvd.

Met het videobewerkingsprogramma Adobe Premiere Elements monteer je in een handomdraai een film die bestaat uit de mooiste en leukste momenten van verschillende clips. Het programma bevat krachtige gereedschappen om problemen met belichting, kleur, geluid of beweging op te lossen.

Wanneer er daarna effecten, overgangen, muziek en titels toevoegt, verander je een verzameling losse clips in een leuke, professioneel uitziende film.

In deze gebruiksvriendelijke uitgave wordt dit allemaal besproken. Aan de hand van een oefenfilm leer je het programma kennen zodat je daarna aan de slag kunt met eigen video’s.

Ontdek de vele mogelijkheden van videobewerking en creëer de mooiste eindresultaten.

 

9. Video’s bewerken op de PC

Een boek voor de lezer die de basishandelingen van videobewerking onder de knie heeft. Na uitgebreide informatie over audio- en videobegrippen wordt haarfijn uit de doeken gedaan welke hardware je nodig hebt om het uiterste uit uw videobewerkingspakket te halen.

Aansluitend wordt veel praktische uitleg gegeven over videotechnieken die een video net even anders maken, onafhankelijk van het pakket dat jegebruikt.

Met verklarende afbeeldingen zodat nieuwe technieken zoals overlay, voice over, keyframes en het maken van een foto-dvd gemakkelijk zijn toe te passen. Ook zijn er hoofdstukken over het maken van bijzondere en professioneel ogende dvd-menu’s en de speciale software die daarvoor nodig is.

Verder is er informatie over gebruik van capturekaarten en overzetten van super 8 en analoge tapes naar dvd en lees je alles over High Definition Video.

Bij het boek wordt een cd-rom geleverd met voorbeeldvideo’s en een groot aantal links naar websites met meer achtergrondinformatie over alle onderwerpen die in het boek worden behandeld.

 

10. Handboek digitale video

Met de komst van betaalbare videocamera’s die het opnemen van hoogkwalitatief beeldmateriaal mogelijk maken is video binnen ieders handbereik gekomen. Maar een goede video maken is nog geen sinecure.

In dit actuele, complete en vooral duidelijke Handboek gaat videograaf Bert Venema uitgebreid in op alle aspecten die bij het maken van een professioneel ogende videofilm komen kijken.

Dat begint bij het leren begrijpen van de techniek en het goed doorgronden van de mogelijkheden van de camera. Daarnaast komen talloze andere belangrijke zaken aan de orde: geluid, accessoires (zoals videolampen en opslagmedia), compositie, voorbereiding enzovoort, maar ook de keuze van de juiste camera.

Ook is dit boek geschikt voor zowel de beginnende videofilmer als de semiprofessional. Veel aandacht wordt verder besteed aan compositie en het juiste gebruik van de diverse technische mogelijkheden die de camera biedt.

Maar ook verschillende soorten opnamen, zoals een bruidsreportage, vakantie en speciale effecten worden uitgebreid behandeld.

Het Handboek digitale video is een standaardwerk dat door de opzet zowel geschikt is voor zelfstudie als voor klassikaal gebruik.

 

 

Alle boeken videobewerking

 

boek-pinnacle-studio-22-videobewerking-tips

Ontdek Pinnacle Studio 22 Ultimate

In dit kleurrijke, helder geschreven boek met vele voorbeelden en gratis videolessen worden alle mogelijkheden van het programma duidelijk uitgelegd.
boek-videobewerken-op-pc-videobewerking-tips

Video’s bewerken op de PC

Een boek voor de lezer die de basishandelingen van videobewerking onder de knie heeft. Na uitgebreide informatie over audio- en videobegrippen wordt haarfijn uit de doeken gedaan welke hardware u nodig hebt om het uiterste uit uw videobewerkingspakket te halen.
boek-smartphone-videografie-videobewerking-tips

60PlusPlaza: Smartphonefotografie en -video

Het boek 60PlusPlaza: Smartphonefotografie en -video leert u de ingebouwde camera van uw smartphone optimaal te gebruiken. U maakt kennis met diverse camera-apps en apps die u helpen uw foto’s te organiseren, te bewerken of te delen.
boek-360-graden-videografie-videobewerking-tips

360°-fotografie en -video

Handig om te weten: van dit boek is ook een webversie beschikbaar. Als u zich registreert, krijgt u gratis toegang, plus relevante extra's.
boek-vetste-videos-videobewerking-tips

Maak de vetste video’s!

boek-vloggers-handboek-videobewerking

Het vloggershandboek

'Het vloggershandboek' is een enorm uitgebreide gids vol handige tips en trucs over vloggen. Perfect als je je eigen YouTube-kanaal wilt beginnen! En je kunt ook nog een hoop van dit boek leren als je al een kanaal hebt.
boek-digitale-video-videobewerking-tips

Handboek digitale video

In dit actuele, complete en vooral duidelijke Handboek gaat videograaf Bert Venema uitgebreid in op alle aspecten die bij het maken van een professioneel ogende videofilm komen kijken.
boek-videobewerken-adobe-premiere-videobewerking-tips

Videobewerking met Premiere Elements

In dit gebruiksvriendelijke boek over het videobewerkingsprogramma Adobe Premiere Elements leert u films maken van uw video's en foto's. Als uw video klaar is, kunt u het eventueel delen met anderen via bijvoorbeeld YouTube, sociale media of branden op dvd.
boek-videobewerking-voor-senioren

Digitale videobewerking voor senioren

In dit boek wordt stap voor stap uitgelegd hoe u met het gratis gebruiksvriendelijke programma, Windows Live Movie Maker, op uw computer installeert en hoe u films kunt maken en bewerken.