video-editor-online
BeginnersTip
1

Wat is de beste online video editor om te gebruiken?

 

Tegenwoordig is videocontent overal om ons heen. Of je nu een YouTuber bent, je eigen bedrijf runt of gewoon graag video’s maakt, er is altijd behoefte aan een goede video-editor. Gelukkig zijn er nu talloze online video-editors beschikbaar, waarmee je zonder software te hoeven downloaden of installeren toch professioneel uitziende video’s kunt maken.

Hieronder staan enkele van de beste online video-editors die beschikbaar zijn, met de belangrijkste functies en kosten:

WeVideo

WeVideo is een online video editor die perfect is voor zowel beginners als professionals. Het heeft een intuïtieve interface en biedt een breed scala aan functies, zoals onbeperkte cloudopslag, geavanceerde kleurcorrectie en chromakey-mogelijkheden.

WeVideo biedt ook een gratis versie met beperkte functionaliteit en verschillende betaalde abonnementen die variëren van 5 en 40 euro per maand.

 

 

Magisto

Magisto is een eenvoudige en gebruiksvriendelijke video-editor die automatisch video’s voor je kan maken.

Het maakt gebruik van kunstmatige intelligentie om video’s te analyseren en automatisch overgangen, effecten en muziek toe te voegen om een professioneel ogende video te maken. Magisto biedt een gratis proefversie en verschillende betaalde abonnementen variërend van 5 een 35 euro per maand.

 

Adobe Express

Adobe express is een online video-editor die speciaal is ontworpen voor het maken van social media video’s.

Het biedt een groot aantal sjablonen, thema’s en lettertypen om uit te kiezen, en biedt ook de mogelijkheid om foto’s en video’s te importeren. Adobe Express biedt een gratis versie met beperkte functionaliteit en verschillende betaalde abonnement van 10 euro per maand.

 

Animoto

Animoto is een online video-editor die zich richt op het maken van diavoorstellingen. Het heeft een eenvoudige interface en biedt een breed scala aan thema’s, lettertypen en muziek om uit te kiezen.

Animoto biedt ook de mogelijkheid om tekst en logo’s toe te voegen en is beschikbaar in een gratis versie met beperkte functionaliteit en verschillende betaalde abonnementen variërend van 15 en 40 euro per maand.

 

 

Functionaliteiten van online video-editors

De meeste online video-editors bieden dezelfde basisfuncties, zoals het importeren van video’s en foto’s, het toevoegen van tekst en muziek, het bijsnijden en bewerken van clips, en het exporteren van video’s in verschillende indelingen.

Geavanceerdere functies, zoals chromakey, kleurcorrectie en bewegingseffecten, zijn vaak beschikbaar in de betaalde abonnementen.

Kosten van online video-editors

De meeste online video editors bieden gratis versies met beperkte functionaliteit en verschillende betaalde abonnementen met meer functies en opslagruimte. De kosten variëren sterk, afhankelijk van de editor en de gewenste functies, maar de meeste abonnementen kosten tussen 5 en 40 euro per maand.

Tips voor het gebruik van online video-editors

  • Kies een video-editor die past bij je vaardigheidsniveau. Als beginner is het beter om te beginnen met een eenvoudigere editor en geleidelijk aan over te stappen op meer geavanceerde editors.
  • Gebruik sjablonen en thema’s om je video er professioneel uit te laten zien zonder al te veel moeite te hoeven doen.
  • Overweeg om betaalde abonnementen te gebruiken als je van plan bent om regelmatig video’s te maken of als je geavanceerde functies nodig hebt.
  • Maak altijd een back-up van je video’s op een veilige locatie, zoals op een externe harde schijf of in de cloud.

 

Tot slot

Online video editors zijn een geweldige optie voor iedereen die op zoek is naar een eenvoudige manier om professioneel ogende video’s te maken zonder software te hoeven downloaden of installeren.

Naast gratis videobewerking programma’s zijn er dus ook talloze online video-editors beschikbaar, elk met hun eigen unieke functies en prijspunten. Kies de video-editor die het beste bij je past en begin vandaag nog met het maken van geweldige video’s!

 

One thought on “Wat is de beste online video editor om te gebruiken?

Comments are closed.