gratis-videobewerking-programma-2018
Beginners
1

De beste 360 graden camera’s onder 200 euro

360graden-camera-header-videobewerkingtips

Welke 360 graden camera is geschikt voor mij?

Er komen steeds meer 360 graden camera’s op de markt. Je hebt een 360 graden camera waar je alleen foto’s mee kunt maken, maar ook al tot 4k video mee kunt opnemen. Omdat er al veel te krijgen is, is het goed om te kijken waar je deze camera voor wilt gebruiken. Stel jezelf dus een aantal vragen voordat je tot een aankoop over gaat.

Denk hierbij aan:

  • Hoe lang gaan de video’s worden die ik wil opnemen?
  • Wat is het budget dat ik over heb voor de camera?
  • Met wat voor een doeleinden ga ik filmen?
  • Film ik vooral bewegende of stilstaande beelden?

Houdt daarna rekening met de volgende punten.

Geheugen van de camera
Er zijn een aantal camera’s die alleen werken met een intern geheugen. Hier kun je dus geen SD kaart in plaatsen om het geheugen uit te breiden. Wie lange films wilt maken, kan beter voor een camera kiezen waar je een eigen geheugenkaart in kunt plaatsen.

Frames per seconde
Een video is eigenlijk niets meer dan foto’s die snel achter elkaar worden geschoten en soepel worden afgespeeld. In de filmwereld wordt dit het aantal frames per seconde genoemd. Als je een beeld zonder haperingen wilt is het belangrijk om hier op te letten. Gemiddeld neemt een camera zo’n 30 frames per seconde. Er zijn ook camera’s die 20 of zelfs 15 frames per seconde vastleggen. Met name bij snel bewegend beeld kan dit zorgen voor een lagere kwaliteit.

Accuduur
De camera’s maken gebruik van een goede accu, maar het is wel belangrijk om te weten hoe lang deze mee gaat.Bekijk goed of het bijvoorbeeld mogelijk is om een extra accu aan te schaffen zodat je lang kunt filmen. Niets is vervelender dan zonder stroom te zitten als je wilt gaan filmen.

Camera Lenzen
De camera is voorzien van meerdere lenzen, minimaal twee stuks. Hoe meer lenzen er op de camera zijn hoe groter de kans is dat de kwaliteit hoger is.Daarnaast hebben het aantal megapixels, de sluitertijd, het diafragma en de iso-waarden ook een belangrijke invloed op de kwaliteit.

360 graden videocamera’s tot 200 euro

[bol_bestsellers limit=”5″ block_id=”bol_59246afd07ed5_bestsellers” cat_id=”24359+5014″ name=”360videocamera-tot-200″ sub_id=”” title=”360 graden video camera’s tot 200 euro” link_color=”E07912″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”74CC7D” deliverytime_color=”93949E” background_color=”FFFFFF” border_color=”FFFFFF” width=”706″ cols=”2″ show_bol_logo=”0″ show_price=”1″ show_rating=”0″ show_deliverytime=”0″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Wist je dat er ook al heel veen 360 graden video’s online te bekijken zijn? Lees hierover alles in onze blog ‘De 7 leukste 360 graden video websites’

One thought on “De beste 360 graden camera’s onder 200 euro

Comments are closed.