Als je een film kijkt heb je het soms helemaal niet door, het vervangen van schermen met eigen beelden. Totdat je het zelf gaat doen en het toch niet zo heel eenvoudig is.

omslag foto Date Night

In dit blog bericht laten we je zien hoe je een scherm of meerdere schermen in je video kunt aanpassen en kunt vervangen door andere beelden. Als je het nog niet gedaan hebt komt er vast wel een moment dat je een scherm gaat vervangen. Of het nu een tv scherm is, een computer monitor, telefoon of tablet. Een scherm aanpassen in post-productie is wel wat makkelijker dan het scherm op het juiste moment filmen. Zeker als het hele oude apparaten zijn die nog niet meer eens aangaan.

Voor een idee van gebruik van scherm vervangen in films, heeft VOX een goede stuk waarin zij Todd A. Marks interviewen — waarvan je zeker eerder werk van hebt gezien (The Net, Star Trek: Nemesis, Anchorman 2, and Steve Jobs).

 

Zoals je ziet kan het process best een uitdaging zijn, en vaak ook een kunst op zich om het voor elkaar te krijgen. Mocht je een keer toch deze uitdaging aan gaan om schermen te vervangen in je video (voor je werk of als hobby), dan zijn hier een paar goede bronnen met informatie die je goed op weg helpen.

Video tutorials: vervangen van schermen

Hier zijn een paar video tutorials die je kunt bekijken voordat je in de wereld van scherm vervangen gaat storten. Het kan zijn dat de apparaten in deze video’s wat ouderwets zijn, maar geen zorgen, de techniek om het te vervangen is niet veranderd.

Vervangen van mobile telefoon en tablet schermen in After Effects (PremiumBeat)

Scherm vervangen en Motion Tracking (thevfxbro)

Final Cut Pro iPhone scherm vervangen (Imagineer Systems)