BeginnersTip

5 beste video converter programma’s

Soms is het nodig om een video formaat te converteren. Denk hierbij van een windows formaat naar Apple. Of converteren zodat deze optimaal is voor elk apparaat of je interlaced video de-interlaced maken om te uploaden naar Youtube.

 

Om je video’s te converteren zijn er handige tools, een video converter programma die je hiervoor kunt gebruiken. We hebben er 5 voor je op een rij gezet in willekeurige volgorde.

 

1. MPEG Streamclip (Windows/OS X)

 

MPEG Streamclip is een krachtige video afspeel programma, editor maar ook een video converter programma voor Mac en Windows. Het is geweldig in het converteren maar ook goed in het organiseren van al je video en media.

De tool kan zowat alle type video bestanden lezen en converteren als geen ander. Het werkt snel, makkelijk en bovenal gratis om te downloaden!

 

 

Hoewel het niet een van de nieuwste conversie programma’s is en zijn looks wel wat make-up kan gebruiken, kan het nog zeker mee met de tijd. En daarbij doet MPEG Streamclip hetgeen wat ie moet doen: snel, makkelijk en zonder gezeur zogoed als alle video’s converteren, en dat telt!


Je video’s makkelijk bewerken?
Bekijk onze 5 gratis videobewerking programma’s

 

2. Format Factory (Windows)

Format Factory is een ook een gratis video conversie-tool die een waslijst van videoformaten kan converteren naar een schat aan populaire formaten ondersteund. De interface laat een beetje te wensen over, maar het bied je voldoende conversie opties en mogelijkheden om je video in elk formaat en waar dan ook te laten afspelen.

Let wel, deze tool is er alleen voor Windows gebruikers.

In bepaalde gevallen kan deze tool ook beschadigde video’s repareren. Je kunt een favoriete instellingen gebruiken om video’s te converteren voor mobiele apparaten en zelfs om dvd’s te rippen.

Degene onder Windows gebruikers die Format Factory nog niet kennen is het zeker de moeite waard om het programma eens uit te proberen. Een leuke optie van dit programma dat het ook een stukje video kan omzetten naar een animated gif.

 

Lees ook: Handige software voor omzetten oude videobanden

 

3. Handbrake (Windows/OS X/Linux)

Video conversie en transcoderen is eigenlijk de basis van de tool Handbrake. Ook al is het geschikt voor een heleboel andere dingen (en niet te vergeten een favoriete dvd-ripping tool), in de basis het doet fantastisch werk.

Van het omzetten en transcoderen van video van het ene formaat naar het andere, terwijl het je alle functies en opties geeft die je nodig hebt om ervoor te zorgen dat de video probleemloos op welk apparaat of het scherm dan ook afspeelt. Het is een programma waar je met een druk op de knop je video kan converteren.

Of als je dat liever hebt ook nog tal van opties heeft om te sleutelen aan de convertering van de video. Maar het is niet het meest uitgebreide programma van deze lijst maar zoals de vorige, gratis, open-source en cross-platform. Dat wil zeggen, te gebruiken op Windows, OS en zelfs Linux.

 

 

4. Freemake Video Converter (Windows)

Freemake Video Converter is, zoals de naam al aangeeft, volledig gratis, en een geweldig hulpmiddel als je op zoek bent naar wat meer opties dan je nodig zou kunnen hebben in een pakket.

Dit video converter programma ondersteunt meer dan 200 video-indelingen en uitgangen in vrijwel elke populaire formaat die je kunt bedenken, en kan zelfs online video’s converteren naar mp3.

Er zijn eenvoudige presets voor iOS en Android-apparaten, evenals andere tablets. Als je niet van de presets bent dan kan je ze ook nog aanpassen naar je eigen smaak. Je kunt zelf video’s knippen, samenvoegen en rangschikken alvorens je ze converteert naar je eind video. Ook dit programma is gratis.

Als je wat meer van presets bent en meerdere video’s achter elkaar wilt plaatsen om te converteren dan is programma zeker eens de moeite waard om uit te proberen.

5. SUPER (Windows)

SUPER, door eRightSoft, is een andere krachtige video conversie utility, maar in dit geval, het is waarschijnlijk een van de meest onderschatte conversie tools die we hebben gezien. Ga hier naar de download pagina.

Kort samengevat, het kan converteren van en naar meer video-formaten en soorten dan je ooit nodig zou kunnen hebben met meer opties dan je ooit zou kunnen gebruiken.

Als je totale controle over je video’s wilt, kan kan SUPER het voor je doen, en ook nog eens gratis. Maar het gebruik van de opties en mogelijkheden kunnen wel wat overweldigend zijn voor de beginner, maar als je er eenmaal bekend mee bent, is het moeilijk om iets anders te gebruiken.