Video bewerking tips

Gratis videobewerking tips

omzetten-van-oude-analoge-videobeelden
Beginners

Red je oude analoge videobeelden: 3 handige programma’s

3 handige programma’s voor omzetten van oude analoge videobeelden naar digitaal

Wie heeft ze niet thuis liggen in een doos op zolder of ergens onder het stof, oude videobanden en analoge videobeelden. Heb je deze nog niet omgezet naar digitale beelden? Dan is het hoog tijd, de video tapes hebben niet het eeuwige leven. Gelukkig zijn er tegenwoordig tal van programma’s die het je gemakkelijk maken om de beelden om te zetten.

Natuurlijk zal je naast de software ook nog de afspeel mogelijkheden moeten hebben van de analoge banden naar de computer.

1. Magix Red Uw Video’s

Met dit programma en hardware kan je analoog videomateriaal van verschillende bronnen op je computer opslaan en optimaliseren. Het pakket bevat alles wat je nodig hebt om analoge video’s te digitaliseren door middel van een USB-video-omzetter. Met functies zoals het verwijderen van storend lawaai van wind en beeldoptimalisatie van schokkerige opnamen.

Het product is geschikt voor alle analoge videobronnen. En met een USB-video-omzetter en SCART-kabel voor de verbinding met je computer kan je de beelden inladen. Het heeft ook mogelijkheden voor het automatische optimaliseren van beeld en geluid, maar verwacht er niet te veel van.

Met de software  kan je ook wat leuke bewerkingen doen met video-effecten en maak je er een geheel van met een geanimeerd menu. Je slaat het op de computer op of je kunt het online delen.

 

 

2. Roxio Easy VHS to DVD 3 Plus

Met Roxio Easy VHS to dvd 3 plus maak je eenvoudig dvd-films van VHS-banden en Hi8- of V8-filmpjes. Het heeft ook de functionaliteit om schokkerige filmpjes te stabiliseren, overgangen en aftitelingen toe te voegen.

Het zet beelden over van videorecorder naar dvd maar ook analoge lp’s en cassettes naar audio-cd of mp3. Het programma heeft minimaal Windows 7 of Vista nodig en een vrije usb 2.0-poort.

 

3. Dazzle DVD recorder met Pinnacle Studio software

Dazzle DVD Recorder HD legt video vast vanaf VHS-, Hi8- en V8-camera’s en andere analoge bronnen. Het kan analoge video naar digitaal converteren en met het bijgeleverde videobewerkingsoftware kan je de beelden bewerken en opslaan op de computer of online delen.

Het is gemakkelijk om de video te importeren dankzij de bijgeleverde hardware die u nodig hebt om video rechtstreeks vast te leggen vanaf videorecorders, analoge camcorders in DVD kwaliteit. Wil je graag nog DVD’s maken van je oude analoge videobeelden dan is dit een goed product hiervoor.

Met Pinnacle Studio voor Dazzle heb je de mogelijkheden bij de hand om titels en overgangen toe te voegen om de video af te maken.

Inclusief:

  • Dazzle usb-vastleg apparaat. Leg rechtstreeks vast vanaf analoge bronnen, zoals videorecorders, analoge camcorders en spelsystemen en zelfs dvd-spelers.
  •  Pinnacle Studio for Dazzle. Vanaf het toevoegen van titels, overgangen en professioneel ogende dvd-menu’s tot geavanceerde videobewerking biedt deze rijke software alles wat u nodig hebt om creatief films te maken.
  • Geavanceerde uitvoeropties. Upload rechtstreeks naar web of mobiele apparaten.