omzetten-van-oude-analoge-videobeelden
BeginnersFeatured
3

Red je oude analoge videobeelden: 3 handige programma’s

Wie heeft ze niet thuis liggen in een doos op zolder of ergens onder het stof, oude videobanden en analoge videobeelden. Heb je deze  oude videobeelden nog niet omgezet naar digitale beelden? Dan is het hoog tijd, de video tapes hebben niet het eeuwige leven.

Gelukkig zijn er tegenwoordig tal van programma’s die het je gemakkelijk maken om de beelden om te zetten. Natuurlijk zal je naast de software ook nog de afspeel mogelijkheden moeten hebben van de analoge banden naar de computer. We hebben drie programma’s voor je op een rij gezet.

1. Magix Red Uw Video’s

Met dit programma en hardware van Magix kan je analoog videomateriaal van verschillende bronnen op je computer opslaan en optimaliseren. Het pakket bevat alles wat je nodig hebt om analoge video’s te digitaliseren door middel van een USB-video-omzetter. Met functies zoals het verwijderen van storend lawaai van wind en beeldoptimalisatie van schokkerige opnamen.

Het product is geschikt voor alle analoge videobronnen. En met een USB-video-omzetter en SCART-kabel voor de verbinding met je computer kan je de beelden inladen. Het heeft ook mogelijkheden voor het automatische optimaliseren van beeld en geluid, maar verwacht er niet te veel van.

Met de software  kan je ook wat leuke bewerkingen doen met video-effecten en maak je er een geheel van met een geanimeerd menu. Je slaat het op de computer op of je kunt het online delen.

 

 

2. Roxio Easy VHS to DVD 3 Plus

Met Roxio Easy VHS to dvd 3 plus maak je eenvoudig dvd-films van VHS-banden en Hi8- of V8-filmpjes. Een handige functionaliteit is om schokkerige filmpjes te stabiliseren, overgangen en aftitelingen toe te voegen.

Ook zet het beelden over van videorecorder naar dvd maar ook analoge lp’s en cassettes naar audio-cd of mp3. Het programma heeft minimaal Windows 7 of Vista nodig en een vrije usb 2.0-poort.

3. Dazzle DVD recorder met Pinnacle Studio software

Dazzle DVD Recorder HD legt video vast vanaf VHS-, Hi8- en V8-camera’s en andere analoge bronnen. Het kan analoge video naar digitaal converteren en met het bijgeleverde videobewerkingsoftware kan je de beelden bewerken en opslaan op de computer of online delen.

Het is gemakkelijk om de video te importeren dankzij de bijgeleverde hardware die u nodig hebt om video rechtstreeks vast te leggen vanaf videorecorders, analoge camcorders in DVD kwaliteit. Wil je graag nog DVD’s maken van je oude analoge videobeelden dan is dit een goed product hiervoor.

Met Pinnacle Studio voor Dazzle heb je de mogelijkheden bij de hand om titels en overgangen toe te voegen om de video af te maken.

Inclusief:

  • Dazzle usb-vastleg apparaat. Leg rechtstreeks vast vanaf analoge bronnen, zoals videorecorders, analoge camcorders en spelsystemen en zelfs dvd-spelers.
  •  Pinnacle Studio for Dazzle. Vanaf het toevoegen van titels, overgangen en professioneel ogende dvd-menu’s tot geavanceerde videobewerking biedt deze rijke software alles wat u nodig hebt om creatief films te maken.
  • Geavanceerde uitvoeropties. Upload rechtstreeks naar web of mobiele apparaten.

 

 

Belangrijk: Welk accessoire is er nodig?

Nu je videobanden (of andere oude media) wilt omzetten naar digitale data is het ook nodig om hiervoor de juiste kabels en pluggen te hebben om alles aan te sluiten. Er zijn een aantal accessoires te verkrijgen waarbij je de videorecorder kunt aansluiten op de computer. Soms zit dit ook bij de bewerkingssoftware, soms niet en dan kan je het ook los kopen.

Hiermee kan je de oude videobeelden via de videorecorder direct via de USB-interface inladen in de computer. Nadat je het hebt aangesloten op de PC via de USB 2.0-interface, kan je gemakkelijk de videorecorder, camcorder of andere AV-apparaat met S-video-aansluiting erop aansluiten. Het opslaan of bewerken gebeurt doorgaans via meegeleverde videobewerkingssoftware of kan met een van de programma’s die we hebben besproken in deze blog.

Enkele accessoires die je voor het omzetten van oude videobeelden kunt gebruiken zijn:

 

Met deze accessoires kan je aan de slag. Ga die oude videobeelden redden!

 

Meer over videobanden

De meeste videobanden hebben een levensduur van ongeveer 8 tot 12 jaar. Afhankelijk ook hoe het bewaard is gebleven. Het is daarom belangrijk om het beeldmateriaal zo snel mogelijk te digitaliseren. Daarnaast is het belangrijk om videobanden op de juiste manier te bewaren om de levensduur te verlengen.

De eerste VHS-videorecorder werd in september 1976 geïntroduceerd door JVC. Dit was een jaar nadat de Betamax van Sony uitkwam en drie jaar later kwam de Video 2000 van Philips. VHS werd uiteindelijk de algemeen geaccepteerde norm voor de videorecorder.

 

3 thoughts on “Red je oude analoge videobeelden: 3 handige programma’s

Comments are closed.