video-editor-online
BeginnersInspiratieTip

3 Beste Gratis Videobewerking Programma’s

Om snel aan de slag te kunnen volgen hier de beste 3 gratis videobewerkingprogramma’s. Als beginner maar ook als ervaren videoeditor zijn deze uitermate geschikt om mee te videobewerken. Het hoeft niet altijd geld te kosten! Bekijk ze zelf en ervaar welke het meest geschikt is voor jou.

 

 

1. [Windows] MovieMaker / Moviemaker 2

Voor het bewerken van homevideo’s kan je gebruik maken van het gratis videobewerkingsprogramma van Microsoft. Voordeel is dat het nederlandstalig is en voor beginners goed toegankelijk en gebruikersvriendelijk.

Je kunt videobeelden slepen en zo makkelijk je video bewerken. Daarbij bevat het tal van effecten die je kunt toepassen op de beelden en kan je je video voorzien van commentaar en muziek. Ook is het mogelijk om titels en ondertiteling toe te voegen.

Er zijn veel add-ons te verkrijgen voor deze software en updates zijn beschikbaar via de website. Als gratis videobewerkings pakket voor Windows is dit een van de beste op dit moment verkrijgbaar. De software kan hier gedownload worden.

 

2. [Apple] iMovie

 

iMovie is vergelijkbaar met Windows Moviemaker alleen is iMovie alleen te gebruiken op een Apple computer. Het programma wordt gratis geleverd bij een nieuwe Apple. Ondanks dat is het ook los verkrijgbaar is (wel betaald), het heeft vele geavanceerde functionaliteiten en add-ons.

Voor Mac gebruikers een van de beste gratis videobewerkingsprogramma’s. Meer informatie op de website van Apple

 

3. Pinnacle Videospin

 

Pinnacle Videospin is beschikbaar voor Windows XP met SP2 of Vista. Het is gemakkelijk in gebruik en dat is ook het doel van dit gratis videobewerking programma. Je kunt in korte tijd een film editen door het slepen van de videobeelden, audio en afbeeldingen op de tijdlijn.

Met het toevoegen van wat overgangen heb je snel een video klaar. Het heeft een mogelijkheid om de video te bekijken in preview mode alvorens deze geëxporteerd kan worden naar gangbare video formaten zoals AVI, MPEG, WMV. De video kan ook meteen geüpload worden naar Youtube.

Pinnacle VideoSpin kan je hier gratis downloaden.

 

 

 

[bonus] Op zoek naar nog meer goede gratis videobewerking programma’s?

Wil je nog meer gratis videobewerkings programma’s uitproberen in gebruikersgemak en toepassingen? We hebben er nog een paar voor je. Of zoek je iets meer geavanceerde videobewerking programma’s? Dat kan ook, we hebben er 6 geavanceerde videobewerking tools voor je uitgezocht.

[bonus] Video editen met YouTube

Het is ook mogelijk om een video te uploaden naar YouTube en daar eenvoudige bewerkingen op uit te voeren.

TIP: Lees hier hoe je kunt videobewerken met Youtube